İçeriğe geç

Misafirlerimiz İçin Kısa Bozcaada Rehberi

bozcaada

Herkese Merhaba,

Cennet Bozcaadamızı daha önce ziyaret etmiş olanlar (özleyenlere gelsin) veya yeni gelecek olan misafirlerimiz için mini bir rehber niteliği taşıyan küçük ama bozcaada için yol tarifi, bozcaada haritası, bozcaada feribot saatleri gibi bilgileri içeren küçük bir yazı yazmak istedim. Umarım sizler için faydalı olur 🙂

Bozcaada Ülkemizin Neresinde Yer Alır

Toplamda 40 km2’lik bir yüzölçümüne sahip adamız, marmara bölgesine bağlı Çanakkale ilimizin ilçelerinden biridir. Aynı zamanda ülkemizin üçüncü büyük adası konumundadır. Bozcaada Türkiye’nin köyü olmayan yegane ilçesidir. Adamız eşsiz doğası, neredeyse hiç dinmek bilmeyen poyraz rüzgarı tanınır. Gemi ile ilk kez gelirken o gördüğünüz BOZ kısım içeride sizleri alabildiğine yeşillik ve üzüm bağları ile ne kadar güzel ağırlıyor değil mi?

Bozcaada’da esas ekonomik kazanımlarını yakın zamana kadar bağcılık, şarapçılık ve balıkçılık gibi üzerinden yürütse de 2000’li yılların başından itibaren turizm bu ekonomik döngüye katkı sağlamaya başladı. Kalan ayrıntıları geldiğinizde sohbet edebilmek üzere şurada bırakıyorum. Anlatmaktan memnuniyet duyacağız.

Bozcaada’ya Nasıl Gidilir?

Herşeyden önce belirtmek gerekir ki Bozcaada’ya araçlı veya araçsız giriş yapabilirsiniz. Sezon yoğunluğu yaşanan aylarda (Temmuz ve Ağustos ayları) Geyikli iskelesinde yaşanabilecek feribot sırası yoğunluğu göz önüne alındığında eğer adamızın merkezinde konaklama yapıyorsanız belki de araca ihtiyacınız olmayabilir.

Merkez sadece ve sadece 2 mahalleden oluşur ve o güzelim sokakları hatıra çektirmek için dolaşmanız en fazla 2 saatinizi alır. Adaya araçsız geçersek bakir koyları nasıl gezebileceğiniz diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Adada scooter/motorsiklet, atv kiralama imkanınız bulunuyor, arzu ettiğiniz gibi kiralayıp istediğiniz konuma ulaşabilirsiniz. Adaya araçsız geçmenin başka bir faydası da yaz sezonunda merkezin trafiğe kapatılmasından dolayı merkezde konaklama yapacaksanız aracın pek bir işe yaramaması olacaktır. Lafı uzatmadan devam edelim.

Bozcaada İstanbul’a 400 KM (Tam konuma göre daha aşağı inebilir) , İzmir’e 280 KM, Bursa’ya 330 KM mesafededir.

Hususi aracınızla İstanbul’dan Bozcaada’ya geliyorsanız Tekirdağ istikametini takip ederek öncelikle Çanakkale boğazına varmalısınız. Burada iki seçeneğiniz bulunuyor, Çanakkale’ye geçebilmeniz için ister Gelibolu’dan Lapseki’ye geçerek Geyikli iskelesine devam edebilir isterseniz de Eceabat’a devam ederek Çanakkale merkeze feribotla geçerek tekrar Geyikli iskelesine devam edebilirsiniz. Eceabat’ı tercih ederseniz 40 dakikalik yolcu gemisi tercihiniz olduğu gibi Eceabat’a 3 Km mesafede bulunan Kilibahir küçük yolcu gemilerini tercih edebilir ve 20 dakika da geçiş yapabilirsiniz.

İzmir’den gelecek olan misafirlerimiz direkt Çanakkale istikametini takip ederek Ezine’den Geyikli iskelesine ulaşarak adamıza geçebilirler.

Araçsız gelecek olan misafirlerimiz yaz aylarında yoğun seferler düzenleyen Truva Turizm, Pamukkale Seyahat, Kamil Koç gibi firmalar aracılığı ile geyikli iskelesine kadar yolculuk edebilirler.

Bozcaada-Geyikli Feribot Saatleri

Bozcaada feribot saatlerini gestaş resmi sitesi ana sayfasında bulunan sefer saatlerinden takip edebilirsiniz. Burada unutmamanız gereken husus Bozcaada’dan Geyikli’ye dönüş için mutlak suretle ücretsiz olarak dönüş rezervasyonu yaptırmalısınız. Geyikli iskelesinden adamıza geçerken feribot ücreti gidiş-dönüş olarak ödenmektedir bu yüzden adamızdan ayrılırken bilet ücreti ödemeniz gerekmez. Yoğun dönemlerde oluşabilen feribot kuyruklarını beklemeden, gestaş üzerinden online rezervasyon yaparak rahatlıkla dönüş yapabilirsiniz.

Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler, Hasanaki Bozcaada’da görüşmek üzere.

Sağlıcakla Kalın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir